Direct contact? Bel: 06 - 239 65 003

Home > Wat doet de Diëtist

Wat doet de Diëtist-Leefstijlcoach

De diëtist-leefstijlcoach (ook wel leefstijldiëtist genoemd) is bij uitstek de deskundige om je te helpen op het gebied van voeding, gezondheid en gedrag.  Samen met jou zorgt zij ervoor dat je je beter gaat voelen, dat je behandeling beter aanslaat en/of dat je – zo mogelijk – beter kunt worden of in ieder geval beter kunt voelen.

De diëtist-leefstijlcoach werkt nauw samen met je arts en andere (para)medische disciplines om ervoor te zorgen dat het juiste voedingsadvies wordt gegeven, passend bij jouw klachten, je behandeling én natuurlijk je persoonlijke voorkeuren.

Voeding

De diëtist bekijkt wat voeding bij je behandeling kan betekenen. Door haar medische en voedingskundige kennis, maar ook kennis op het gebied van gedrag én ervaring kan zij het beste beoordelen welke veranderingen in leefstijl of voeding jij precies nodig hebt.

Ze onderzoekt wat voor jou de juiste voeding is door niet alleen in het eerste gesprek goed te luisteren naar je klachten en naar eerdere (dieet)ervaringen maar ook in de afspraken die daarna volgen. Het kan zomaar gebeuren dat een eerder gegeven advies gedurende het traject moet worden bijgesteld.

Dieetbehandeling

Belangrijke onderdelen in de dieetbehandeling zijn:

  • In te passen in je dagelijkse eetpatroon
  • praktisch toepasbaar 
  • Kleine stappen maken voor een beter (lange termijn) resultaat
  • Zodanig veranderen van je eetpatroon en leefstijl dat je het lang vol kunt houden (een nieuwe gewoonte wordt)

Een dieet is immers ‘gewoon’ een aangepaste voeding die jou verder helpt.

Echter, jij bent uniek. Er is immers niemand met dezelfde leefstijl, hetzelfde lichaam en dezelfde voorkeuren als jij. De diëtist-leefstijlcoach neemt al deze factoren mee in haar advies en behandeling.

  • Wat is je situatie?
  • Hoe is je eetgedrag?
  • Wat zijn je persoonlijke voorkeuren?

Voeding moet immers niet alleen ‘goed’ zijn, maar ook gewoon lekker en betaalbaar en niet te vergeten praktisch uitvoerbaar.

Een advies op maat, afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

neem contact opover ons